ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΠΟΣΟΥ 14,57 εκ. € με ΦΠΑ


Υπεγράφη χθες 02 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Αμυνταίου η σύμβαση της ΔΕΤΕΠΑ με την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, για την κατασκευή των μονάδων παραγωγής θερμικής ενέργειας με βιομάζα για την Τηλεθέρμανση Αμυνταίου, ισχύος 30 ΜW. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 14,57 εκ. € με ΦΠΑ και το έργο προβλέπεται να υλοποιηθεί σε 16 μήνες.
Με την κατασκευή του πολύ σημαντικού αυτού έργου, το οποίο ωριμάσε πλήρως η ΔΕΤΕΠΑ εκ’ του μηδενός από το 2015, και εξασφάλισε τη βασική χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ 2014-2020, θα υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης του θερμικού φορτίου της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου αν δεν είναι διαθέσιμη η μονάδα της ΔΕΗ-ΑΗΣ Αμυνταίου, και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του έργου της Τηλεθέρμανσης. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στους αγρότες της περιοχής να αξιοποιήσουν τα υποπροϊόντα των παραγωγών τους, όπως ξύλα, άχυρα κλπ δίδοντας έτσι προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία.
Στην τελετή της υπογραφής παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ Ευθύμιος Χαριτίδης, ο οποίος και υπέγραψε τη σύμβαση, ο εκπρόσωπος της ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ Νίκος Περδικάρης, ο Διευθυντής της ΔΕΤΕΠΑ κος Κυριακόπουλος Κων/νος, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κος Στέφανος Μπίρος με τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κο Κ. Γέρου, και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου.