ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές μας ότι, για την καταχώρηση των αιτημάτων επιδόματος θέρμανσης των δικαιούχων που διαμένουν σε πολυκατοικίες:  

  • Καταρχήν στις περιπτώσεις των οικοδομών που έχουν κάνει αυτόνομη Τ/Θ σε κάθε διαμέρισμα (όπου εκδίδεται ξεχωριστός λογαριασμός Τ/Θ σε κάθε διαμέρισμα στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη) η αίτηση γίνεται σαν να πρόκειται για μονοκατοικία.
  • Μετά από διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης των αιτημάτων επιδόματος θέρμανσης και των δικαιούχων που διαμένουν σε πολυκατοικίες, ξεχωριστά για την ιδιοκτησία τους σαν αυτόνομο χώρο, οπότε :
  1. Δεν πρέπει να τσεκαριστεί το πεδίο: «Η κατοικία σας ανήκει σε πολυκατοικία ή σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών όπου μοιράζεται η κατανάλωση πετρελαίου»
  2. Στην καρτέλα «Στοιχεία Παραστατικού» πρέπει να τσεκαριστεί η επιλογή «Καταβάλλω δαπάνη θέρμανσης μέσω κοινοχρήστων».

Επιπλέον αναφέρουμε ότι:

  • Το Επίδομα χορηγείται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, που υποβάλλεται έως και την 15η Δεκεμβρίου 2021 στο myAADE.
  • Για την πληρωμή υποβάλλεται ο αριθμός της απόδειξης αγοράς (Λογαριασμού) κατανάλωσης θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, το ποσό της συναλλαγής, ο Α.Φ.Μ. και η επωνυμία της επιχείρησης. Τα στοιχεία της ΔΕΤΕΠΑ (πωλήτριας της θερμικής ενέργειας) είναι: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ,  Α.Φ.Μ. : 090052773
  • Οι καταναλωτές καλό θα είναι να απευθύνονται στον λογιστή τους για την διευκόλυνσή τους και την ορθή και εμπρόθεσμη υποβολή των ΑΙΤΗΣΕΩΝ τους.